Home » Contact » Algemene voorwaarden

Huurvoorwaarden Rijnmond Dakkoffers

 

Reserveren

Het is altijd verstandig de huur producten tijdig te reserveren, aan het reserveren zijn geen kosten verbonden. Van uw reservering krijgt u binnen 24 uur een bevestiging per e-mail. Indien wij niet aan uw wensen kunnen voldoen, dan hoort u dit altijd nog dezelfde werkdag. Annuleren van de huurartikelen kan tot 14 dagen voor aanvang van de huurperiode kosteloos, daarna brengen wij 25% van de totale huursom in rekening.

 

Huurtermijn

Wij hanteren een minimale huurtermijn van 3 dagen, mits in overleg met één van onze medewerkers. De montage- en demontage dag worden niet berekend. U kunt de gehuurde artikelen dagelijks ook zaterdags retour bezorgen op onze montagelocatie.

 

Betaling

U kunt op locatie contant en per pin betalen. Het huurbedrag moet minimaal 2 weken voorafgaand aan de huur te worden betaald (per bank overschrijven). Uitgezonderd lastminute boekingen. Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW uitgezonderd borgsom. Wilt u pinnen, dan komen er 2.75% transactiekosten bij op totaal te betalen bedrag  

 

Restitutie

Wanneer huurartikelen eerder retour worden bezorgd dan op de overeenkomst staat vermeld, zal er géén restitutie worden betaald. Wanneer er sprake is van onvoorziene omstandigheden dan kunt u dit opgeven aan u verzekeraar.

 

Borgsom

De waarborgsom bedraagt voor (Dakkoffers en Skiboxen €100,-) (Dakdragers €50,-) (Sneeuwkettingen 15,-) (Fietsendragers €50,-)  Na controle/goedkeuring van de door u gehuurde producten wordt de borg direct contant terugbetaald of anders binnen 4 dagen teruggestort op uw bankrekening wanneer u het huurbedrag + waarborgsom heeft overgemaakt. Mocht u schade hebben gereden dan zullen wij dit beoordelen en zal de borgsom tijdelijk worden ingehouden tot het moment dat de schade door uw verzekeraar is afgehandeld. Wij zullen zo snel als mogelijk de schade afhandelen met een door ons verzonden factuur en bijgevoegde foto’s voor een eventuele verzekeraar. Deze kunt u aan ons overmaken en tevens doorsturen aan uw verzekering. kleine schade's zullen wij met de borgsom verrekenen. (onderstaand treft u de kosten indien schade is veroorzaakt)

 

Sleutels kwijt/verloren € 7,50,- per sleutel

Lichte krasschade aan dakkoffer / skibox: 10 tot 15% van de nieuwwaarde.

Diepere krasschade aan dakkoffer / skibox: 20 tot 25% van de nieuwwaarde.

Scheuren in de dakkoffer / skibox afhankelijk van de restwaarde koffer, te bepalen door Rijnmond-Dakkoffers

Dakdrager/ fietsendrager onderdelen kwijt/verloren vervangingsprijs te bepalen door Rijnmond-Dakkoffers

Sneeuwkettingen dienen altijd droog ingeleverd te worden dit ivm roestvorming: 25 tot 75% van de nieuwwaarde afhankelijk van de conditie.

80% van de schade’s ontstaan bij tolpoortjes en parkeergarages.

Gebruik van spanbanden over de dakkoffer is verboden.

 

Montage

Wanneer schade is ontstaan tijdens montage en demontage door hulp van Rijnmond Dakkoffers is dit geheel voor eigen risico en rekening van de huurder. Dit geldt voor zowel gehuurde als aangekochte artikelen. Wanneer er gesproken wordt over Rijnmond Dakkoffers, worden ook medewerkers van onze samenwerkingspartners bedoeld waar montage of uitgifte van onze materialen plaatsvindt.

 

Annulering

U kunt altijd tot maximaal 14 dagen voor aanvang huur kostenloos annuleren, Wanneer u annuleert binnen 14 dagen voor vertrek zullen wij 25% van de huursom in rekening brengen met een minimum bedrag van €12,50 Annuleert u binnen drie dagen voor vertrek dan zullen wij 50% van de huursom in rekening brengen. Wanneer u op de dag van vertrek annuleert dan zal de gehele huursom worden berekend, deze worden zijn ook van toepassing op lastminute reserveringen.

 

Waarom annuleringskosten

Wanneer wij uw reservering ontvangen zal deze definitief gemaakt worden. Dit betekent dat wij de gehuurde artikelen beschikbaar maken voor u, indien artikelen niet voorradig zijn zullen wij ervoor zorg dragen dat deze ten aller tijden voor u klaarstaan bij de gehuurde locatie in Rockanje op de datum van vertrek. Reseveringen welke kort voorafgaand aan de huur zijn gereserveerd moeten met meer zorg door ons worden behandeld om te zorgen dat deze op het juiste moment voor u klaarstaan. In enkele gevallen moeten wij materialen versturen/ worden besteld indien het voorradig is. Dit betekend extra werkzaamheden voor onze medewerkers.

 

Verzekering

Huurproducten kunnen niet worden verzekerd via Rijnmond-Dakkoffers. Voor schade naar aanleiding van diefstal bent u op uw reisverzekering aangewezen en voor schade door gebruik in het verkeer op uw autoverzekering/reisverzekering. We adviseren u dit bij uw verzekeraar na te gaan. Rijnmond-Dakkoffers is op generlei wijze aansprakelijk voor schade tijdens montage en demontage welke ontstaat voor, tijdens en na de periode van verhuur op welke manier dan ook. Schade ontstaan aan het voertuig van de huurder door hulp bij (de)montage door Rijnmond Dakkoffers, is geheel voor risico en rekening van de huurder. Wanneer er schade ontstaat aan of door de huurartikelen tijdens de reis, ook dan is Rijnmond Dakkoffers niet aansprakelijk te stellen en kunt u deze kosten verhalen op uw reisverzekering. 

 

Aankoop artikelen

Indien u het gehuurde artikel wilt overnemen zal er door Rijnmond Dakkoffers een prijsbepaling worden gedaan.

  

Assortiment

Skiboxen en dakkoffers hebben wij in verschillende type, maten en kleuren van de merken Thule en Hapro. Wij verhuren en verkopen alleen hoogwaardige producten van de kwaliteitsmerken Thule, Hapro,  Pewag en Taurean. Op onze website kunt u alle informatie vinden als het gaat om dakkoffers, skiboxen, dakdragers, sneeuwkettingen en fietsendragers van de merken Thule en Hapro.